Annette Wijninga


Annette gebruikt regelmatig de camera als schetsboek. Met de zorgvuldig uitgekozen foto’s gaat ze in haar atelier aan de slag. Zij wil graag dat de toeschouwer in het doek wordt getrokken. Om meer eigenheid in haar werk te creeeren, heeft ze een eigen techniek ontwikkeld waarbij diverse technieken en materialen worden toegepast om zo te komen tot een eigen compositie.

Zij brengt de acrylverf laag op laag aan en schuwt niet om nieuwe technieken uit te proberen en te gebruiken. Bij elk schilderij is Annette op zoek naar balans tussen gelaagdheid, textuur, kleur en sfeer.

Kenmerk van haar werk zijn de zeer fijne lijnen in een soms grove structuur. Regelmatig probeert ze nieuwe technieken en composities uit. In het najaar van 2018 is zij gestart met een een nieuwe lijn van kunstwerken waarin wol en vilt een hoofdrol gaan krijgen. Dit is een begin van weer iets nieuws en is dus nog in ontwikkeling.

Ze vindt het belangrijk om een eigen handschrift in de techniek te houden. De afwisseling en de manier van werken geven haar de vrijheid en vooral het plezier in het schilderen.

http://www.annettewijninga.nl

 

Annette Wijninga - CU&CU