De Horsthoeve en ARTlab schilderijen


https://www.dehorsthoeve.nl
 

 

 

Een ontdekkingstocht naar kunstbeleving en eigen creativiteit

ArtLab is een activiteit in het atelier van de Horsthoeve.

Deelnemers aan het ArtLab gaan op onderzoek uit. Daarom heet het ArtLab. Een laboratorium waar kunst en creativiteit worden onderzocht en ontwikkeld. Verwondering speelt een grote rol. Als je vergeet wat je kunt en wat je niet kunt dienen nieuwe mogelijkheden zich aan.

Wat doen we in ArtLab ?

Voor wie is ArtLab?

We herkennen het creatief talent van de deelnemers, het werkt door hun eventuele beperkingen heen.

Aan de expositie in de Watertoren hebben we schilderijen van 3 deelnemers geselecteerd, en schilderijen van Patricia Vreugdenhil, die ook zelf een enthousiast schilder is.

Exposanten:

Anneke Smit 
Anneke Smit beheerst een breed scala aan schilderstijlen, van abstract tot realistisch. Vaak schildert ze met acrylverf op doek. Ze heeft een voorliefde voor verhalende onderwerpen. De laatste tijd wordt ze gebiologeerd door mysterieuze vrouwenportretten. Welke geheimen geven deze portretten ‘niet’ prijs? In de watertoren tonen we een serie van deze raadselachtige portretschilderingen.

Ineke de Vreede
Ineke de Vreede werkt met acrylverf op papier. Ze neemt de natuur vaak als uitgangspunt. Maar het gaat haar niet alleen om de harmonie en schoonheid in de natuur ook natuurkrachten, chaos en verval komen in haar werk tot uiting. Sommige werken zijn heel verstild, als rustig kabbelende golven. Andere werken zijn expressief, alsof de wind alles beweegt.

Jules Janitschek
Jules Janitschek heeft een voorliefde voor het werk van de Duitse expressionisten uit het begin van de 20ste eeuw. Deze kunstenaars vonden dat kunst niet gebonden moest zijn aan regels. “Je moet kunnen uitdrukken wat je beweegt.” Dit spreekt Jules Janitschek aan. Zijn schilderijen zijn kleurig, vol beweging en balanceren tussen de herkenbare werkelijkheid en fantasie en verbeelding. Hij werkt zowel met olieverf als acrylverf op doek.

Patricia Vreugdenhil
In de olieverfschilderijen van Patricia Vreugdenhil speelt sfeer een grote rol. Een door de maan verlichte wolkenhemel brengt de kijker direct in vervoering. Ook ‘ogen’ en het ‘kijken’ zijn belangrijke elementen in haar werk. De bijzondere blik van kunstenares Frida Kahlo intrigeert haar enorm. Maar soms verbergt zij het ‘kijken’ achter een masker. En wordt het masker een nieuw gezicht.