Divetro glaskunst


DIVETRO

http://www.divetroglaskunst.nl/

Glasbewerking

Jannie Slootweg begon eind jaren tachtig met het bewerken van glas. Eerst als ontwerpster van tiffanylampen en spiegels. Gedurende dit werk ontdekte zij langzaam de verschillende mogelijkheden van glas en ging zich verdiepen in de vele glasbewerkingstechnieken, technieken die je moet beheersen om op een goede manier met glas te kunnen werken.

Glasfusing

Langzamerhand veranderde haar tiffanywerkplaats in een kunstenaarsatelier en werd er ruimte gecreëerd voor de benodigde apparatuur waarmee zij nu werkt. Vooral in de glasfusingtechniek.

Veel van wat zij om haar heen ziet is voor haar een bron van inspiratie voor het werk dat zij thans maakt.

Tijdens het creatieve proces ontstaat dan een uniek glasobject dat totaal los is komen te staan van het oorspronkelijke uitgangspunt binnen de visuele wereld om haar heen. Veel van haar werk valt op door het contrast van fijne lijnen afgewisseld met vaak grillige, gebarsten vormen in specifieke glaskleuren. Ook gebruikt zij andere materialen ( RVS, hout of steen) om daarmee het glas in een geheel andere context te plaatsen en de oneindig vele mogelijkheden binnen die combinatie(s) te onderzoeken.

Werk van Jannie Slootweg heeft ondertussen zijn weg gevonden naar o.a. Frankrijk, Polen en diverse plaatsen in Nederland.

Haar meeste werk is te zien in eigen Galerie en Tuin in Winschoten, waar sinds kort ook een gezellige, sfeervolle Koffie- en Theeschenkerij is gecreëerd, waar u kunt genieten van kunst onder het genot van koffie of thee met huisgemaakt gebak.