Mariët Wichers Schreur


https://www.jetart.nl/mariet-1</

Schilderen is voor haar – zoals ze het noemt – bijna verslavend. ,,Eenmaal begonnen kan ik moeilijk stoppen en heb ik vaak alweer ideeën voor een nieuw werk. Met als gevolg dat ik soms aan meerdere doeken tegelijk werk.”

Schilderen kost vanzelfsprekend energie. ,,Maar tegelijk geeft het mij meer energie.” Ze heeft zich met name toegelegd op portretfoto’s. ,,Met als doel om ze zo te schilderen dat de passie er vanaf spat. De ogen, de ziel, het contact. Daar is waar het allemaal om draait.”

​Mariët Wichers Schreur schildert de muzikanten met grote passie. Ze legt vooral haar ziel en zaligheid in de ogen van de geportretteerde. ,,Die probeer ik zo sprekend mogelijk op het doek te zetten. Voor mij zijn ogen echte blikvangers. Dat is voor mij het beginpunt van ieder schilderij. Dat combineer ik dan met muziek. Terwijl ik de muzikant schilder, luister ik naar zijn of haar muziek.”

​Ze werkt voornamelijk met acrylverf op linnen. ,,Deze verf heeft als voordeel dat het veel sneller droogt, waardoor je vlotter kunt werken en eerder laag over laag kunt aanbrengen.”

Ze werkt voornamelijk in opdracht en maakt portretten van zowel muzikanten als privépersonen. De formaten variëren van vijftig tot honderd centimeter.