Maureen Knobben


Maureen Knobben is altijd creatief bezig geweest maar ging economie studeren, ‘omdat je toch een vak moet leren’. Na jaren bij een reclamebureau te hebben gewerkt besloot ze na een zwaar auto ongeval om het roer om te gooien en te gaan schilderen. In haar werk staan liefde voor elkaar en genieten van het leven centraal. “Mijn werk moet je vrolijk maken, een glimlach is toch heerlijk!”.

Haar bijzondere stijl en kleurkeuze waarbij het gebruik van zilver- en goudpigmenten kenmerkend zijn, wordt door kunstcritici geprezen en haar kunst is opgenomen in het Nederlands Historisch Kunstarchief als ‘vernieuwende Cobra’. Na talloze exposities in binnen- en buitenland opende zij in 2009 haar eigen galerie in Ootmarsum. Een stroomversnelling voor haar creativiteit en ideeën waarbij zij vele kunstuitingen in opdracht heeft gemaakt voor diverse bekende bedrijven, hotels en cliënten.

De biografie van Maureen Knobben is indrukwekkend. Zo won zij o.a. de landelijke kunstverkiezing, was zij finalist voor de internationale ‘Art prize for contemporary art’ en werd zij door H.K.H. Koningin Maxima onderscheiden als ‘Innovative Business Woman of the Netherlands’. Hierdoor werd Maureen geïnspireerd om “Power Vrouwen” te schilderen waarbij de vrouw in al haar schoonheid en kracht centraal staat. Wereld popster Lady Gaga gebruikt haar schilderij “Butterfly Woman” voor haar show in Las Vegas tot november 2019 en tot slot werd de galerie door Discover Benelux verkozen tot ‘Top Gallery of the Netherlands’.

http://www.maureenknobben.nl

Maureen Knobben - CU&CU